6 drankjes die je zeker moet bestellen bij de après-ski

Geplaatst op: 14 september, 2015

Ga je op wintersport, dan zul je zeker regelmatig de après-skibar bezoeken! Stappen in een après-skibar is niet hetzelfde als stappen in Nederlandse kroegen. In après-skibars gaat bier niet per glas, maar per halve liter en ook de drankjes die je ernaast drinkt zijn anders. Om je te helpen hebben we hieronder de 6 beste wintersportdrankjes voor je op een rijtje gezet. Welke après-skidrankjes zijn een must-drink?

1. Flügel

Flügel is de all time favourite onder de après-skidrankjes. Flügel is een zoete likeur en heeft iets weg van ranja. Vrijwel iedereen vindt Flügel lekker, dus een rondje geven is makkelijk. Traditioneel drink je Flügel uit een flesje: je schudt het flesje, zet het dopje op je neus, het flesje tussen je tanden en slaat de Flügel dan in één keer achterover. Omdat Flügel er in de après-skibars met grote hoeveelheden tegelijk doorheen gaat, wordt Flügel daar regelmatig ook getapt en gedronken in een glas met ijs.

flugel

Tip!

Wil je Flügel eens op een andere manier drinken? Probeer dan het duikbootje. Je gooit een Flügelflesje zonder dop in een glas met bier en drinkt zo je biertje leeg. De Flügel zorgt voor een lekkere zoete smaak na al dat bier!

2. Flying Hirsch / Jägerbomb

Als je een echte après-skiër bent ga je sowieso veel Jägermeister wegtikken, maar de leukste manier om dit te doen is met een Flying Hirsch. Een Flying Hirsch (ook wel Jägerbomb genoemd) is een klein flesje Jägermeister in een glas met Red Bull. De naam Flying Hirsch is dan ook afgeleid van de mix met Redbull, want ‘Redbull geeft je vleugels’.

200

De Jägermeister warmt je op en de Red Bull geeft je energie. Dit maakt Flying Hirsch een ideaal après-skidrankje!

3. Schnaps

Als je in Oostenrijk gaat après-skiën, dan horen Schnaps er zeker bij. Schnaps zijn sterk alcoholische kleine drankjes (ongeveer 40% alcohol) met een fruitsmaak. De meest populaire fruitsmaken zijn appel, peer, pruim en kers. Soms wordt er ook een stukje fruit bij geserveerd. Schnaps drinken als limonade, maar kunnen behoorlijk hard inslaan!

schnaps

4. Bombardino

De naam Bombardino zegt het al: dit après-skidrankje slaat in als een bom. Dit drankje zorgt ervoor dat je meteen een warm gevoel van binnen krijgt. De Bombardino wordt gemaakt van advocaat, rum en slagroom. Een variant hierop is de Calimero: daar wordt ook nog koffie aan toegevoegd. Zeker het proberen waard.

bombardino

5. Xuxu

Dit fruitige drankje is vooral populair in Gerlos. Xuxu is een wodka met aardbeiensmaak, dus het shotje is sterk maar toch zoet. Drink ook eens een shotje Xuxu met boswandeling: de kokos en banaan zijn een goede combi bij de aardbei!

xuxu

6. Shots in alle smaken

Shotjes als Fireman, Dropshot en B-52 drinken bij het après-skiën lekker weg tussen de halve liters bier door. B-52 is een van de meest uitdagende shots uit dit rijtje. Deze shot bestaat uit een laagje Kahlua, een laagje Baileys en een laagje Grand Marnier. Het hele shotje wordt in brand gestoken en het is de bedoeling om het shotje snel leeg te drinken met een rietje, voordat het rietje smelt. Wie daag jij uit? 😉

via GIPHY

Tip!

Zoek ook eens een shotje uit van het bord in de après-skibar. Bars creëren vaak hun eigen shotjes. Het is altijd spannend om een shotje uit te proberen waar je nog nooit van gehoord hebt!

Last but not least…

Probeer alle shotjes, maar vergeet niet om tussendoor voldoende bier te blijven drinken! Proost! :-)

après-ski bier

Share

Reactie

beginner

5 beginnersfouten die we allemaal maken

27 november, 2017
Comments
img_7914

Op wintersport met Husk Groepsreizen

7 november, 2017
Comments
giphy-6

6 momenten waarop je écht zin krijgt in wintersport

17 oktober, 2017
Comments
shutterstock_62350759

Say Cheese

29 augustus, 2017
Comments