10 tips om je klaar te maken voor winter 2016-17

Geplaatst op: 28 december, 2016

Great news! De pistes zijn open, het aantal centimeter sneeuw op de piste stijgt met de dag en de Jägermeisters staan al klaar op de bar. Je favoriete wintersportbestemming is er dus klaar voor, maar hoe sta jij er momenteel voor? Denk jij klaar te zijn om al die hoge bergtoppen, kilometerslange pistes en de ijskoude temperaturen te trotseren? Met deze tips ben je sowieso goed voorbereid op winter 2016-17!

 

1. Schaf nieuwe gear aan

wintersport kleding

Bijna niets brengt je in een betere mood voor je wintersportvakantie dan in de winkel te staan en in die nieuwe piste-outfit te schitteren op de piste. Of wat dacht je van een nieuwe skibril waarvan het vizier donkerder wordt zodra de zon feller begint te schijnen? In een ander blog hebben we alvast de trends en gadgets van 2017 voor je op een rij gezet!

 

2. Als je je eigen snowboard of ski’s hebt, geef deze alvast een welverdiende onderhoudsbeurt

wintersport onderhoud ski's

Als je je eigen gear hebt dan weet je dat het ontzettend chill is om op geslepen ski’s (of snowboard) de eerste afdalingen te maken. Dat wordt dus je mouwen opstropen en slijpen en waxen die handel! Nah, weet je wat? Je kan ook gewoon langs een wintersportzaak gaan en het iemand voor je laten doen. Kost je hooguit een paar tientjes maar dan is je gear wel meteen in topconditie. Laat die epische wintersportvakantie maar komen!

3. En bereid je voor op wat je NIET moet doen

wintersport fail

Er is haast geen betere (en leukere) manier om je mentaal voor te bereiden op het wintersportseizoen van 2016-17 dan met je vrienden een zootje compilaties aan pistefails te checken. YouTube staat er immers vol mee en voor je het weet ben je opeens die uur verder. Trust us, we kennen het maar al te goed. Er bestaat een kans dat een paar crashes of wipe-outs je bekend voorkomt. 😉

 

4. Alvast opwarmen in een indoor skihal is een must

wintersport indoor skihal

Hey, er zijn genoeg plekken in Nederland waar je een indoor ski-hal hebt zoals Snowworld. Kan je alvast je techniek bijschaven en je beenspieren alvast laten wennen aan die zware week die eraan komt. We willen het niet zien gebeuren dat je na je eerste middag skifahren meteen geen poten meer over hebt om nog een dansje te kunnen doen in de après-skibar!

5. De nieuwe wintersportgame Steep

wintersport steep

Als je een Xbox One of PlayStation 4 hebt, dan moet je so-wie-so de wintersportgame Steep halen. Vergeet SSX. Vergeet Amped. Met Steep kun je skiënd, snowboardend of zelfs met een wingsuit of paraglider de bergen trotseren. Weet je wat helemaal vet is? Je kunt zelfs in first person view dit spel spelen zodat het net lijkt alsof JIJ die epische afdaling maakt. Lang verhaal kort: na een kwartier dit spel te spelen kan je meteen niet meer wachten om zelf weer in de sneeuw te staan!

 

Still not convinced? Check de trailer van deze megavette wintersport game maar eens!

6. Je Franse/Oostenrijkse vocabulaire weer bijschaven

wintersport taal

Want als jij een local skifahrer ziet wil je natuurlijk wel even aan de babbel kunnen. Op de dansvloer staan in die toffe après-skiclub en met een mond vol tanden naar die potentiële winterdate kijken is geen optie! Dus gooi een “Bonsoir! Voulez vous coucher … euh, DANSER avec moi, ce soir? naar zijn/haar hoofd toe en dan moet de rest helemaal goedkomen.” Natuurlijk kan je ook gewoon een woordeboek openslaan (als je nog van de oude stempel bent) of leer wat nieuwe skills bij met de app DuoLingo.

 

7. En als je nog een beginner bent, kun je nu alvast een paar tutorials checken

wintersport skilessen

Altijd handig! Als je nog nooit op een ski’s of snowboard hebt gestaan kan je jezelf alvast een voorsprong geven wat je tijdens je skiles voorgeschoteld krijgt. Skileraar Menno geeft je hier alvast les in hoe je die pizza doet op de piste. Sowieso een goede manier om alvast wat theorie op te slaan. En nu de praktijk nog…

 

8. De voorraadkast volproppen met pakken chocomel en bussen slagroom

wintersport winter body

Wintersport zonder heiße schoki bestaat niet! Geef jezelf alvast de mentale en lichamelijke voorbereiding door je minstens tweemaal daags een kop warme chocolademelk naar binnen te werken. MET slagroom natuurlijk! Zo werk je ook meteen aan de benodigde winterbody, want dat extra laagje spek zal je hard nodig hebben in de vrieskou.

 

9. De Diepvries Aftermovie van vorig seizoen


Serieus, als je hiervan niet in de ultieme wintersportmood komt dan weten wij het ook niet meer….

10. And last but not least: vanaf nu ieder weekend even een kroeg in

wintersport apres ski

We saved the best for last! Als je met Husk op wintersportvakantie gaat dan MOET je minimaal 3 keer in een après-skibar stranden. Zonder enige training of ervaring ben je na de eerste avond al gesneuveld en dat is natuurlijk vet zonde van je vakantie. Dus trommel de gasten of meiden op om aankomend weekend zo’n foute stamkroeg binnen te stampen voor de broodnodige training. Wij zeggen: ieder weekend even flink hossen en meebrullen met al die foute kroeghitjes en je kan er straks de hele vakantie tegenaan!

 

POW! Dat zijn ze dan! Nieuwe ski-outfit? Check. Geslepen ski’s? Check. Je Franse/Duitse vocabulaire bijgeschaafd? DUBBEL check. Zo te horen kan je er ook dit seizoen weer keihard tegenaan. Wow, wat zeg je nu? Heb je nog steeds niet geboekt? Boek nu nog snel je wintersportvakantie bij Husk voordat je favoriete bestemming volgeboekt is. We zien je op de piste!

Share

Reactie