Frankrijk vs Oostenrijk

Geplaatst op: 4 augustus, 2017

Frankrijk met Oostenrijk vergelijken is hetzelfde als een kroeg met een club vergelijken, een blondje met een brunette, of bier met vodka. Allebei retelekker en met allebei ga je het prima naar je zin hebben, maar soms heb je gewoon zin in de één of in de ander. Dus speciaal voor jullie wat hulp om tussen Frankrijk en Oostenrijk te kiezen.

Frankrijk vs Oostenrijk 1 – 0
Gimme the money!

 Je wilt eigenlijk zo cheap mogelijk op wintersport. After all je zit er maar max. twee weken toch? Dan is Frankrijk je go-to. Accomodaties zijn hier een stuk cheaper dan in Oostenrijk. Maar. In Frankrijk zijn food en drinks wat duurder en is je skipas vaak ook duurder. Dus als je echt elke avond als een balletje naar huis rolt, kan Oostenrijk ook best OK zijn prijstechnisch.

 

Frankrijk vs Oostenrijk 2 – 0
Geen gezeul met je shit

 Wil je niets liever dan gelijk vanuit je appartement de piste op hoppen? Geen zin om te lopen zeulen met je board of ski’s? Dan moet je niet in Oostenrijk zijn, daar liggen de dorpen (en dus acco’s) meestal in het dal. Dus voor de luie honden onder ons –> France it is!

 

Frankrijk vs Oostenrijk 2 – 1
Oostenrijk heeft een leukere crowd

 In Oostenrijk is het over het algemeen gewoon gezelliger. Kan door de kleinschaligheid komen maar ook vind je er vaak een stuk meer Nederlanders. Hoeft natuurlijk niet altijd een voordeel te zijn, maar het geeft over het algemeen een gemoedelijke sfeer en “zullen we vanavond een drankje doen?” rolt net wat lekkerder over de tong dan met Google Translate “Heute Abend werden wir einen Drink?” zeggen tegen iemand.

Frankrijk vs Oostenrijk 2 – 2
Waar is dat feestje? (hint: Oostenrijk)


Als je elke avond na het boarden helemaal stuk wilt gaan hoef je niet verder te lezen. Boek je snowtrip dan nu naar Oostenrijk. Oostenrijk heeft de après-ski uitgevonden en staat bekend om de allerdikste après-ski. Gerlos in Oostenrijk is de meest bekende en niet zonder reden. Après-ski in Gerlos is als carnaval vieren onder de rivieren, gewoon precies hoe het hoort te zijn.

 

Frankrijk vs Oostenrijk 3 – 2
De after après-ski

 Frankrijk is voor de echte diehards. ’s Ochtends de piste op en tot in de vroege uurtjes doorfeesten? In Frankrijk pas de problème. De après-ski begint pas vaak om 21.00 uur en gaat vaak net ff wat langer door. Nog niet stuk genoeg? Geen probleem want in bijvoorbeeld Val Thorens kun je in clubs zoals Malaysia heeelemaal los gehen. Val Thorens heeft trouwens ook de hoogste pub van Europa én een 360 bar op de piste… Ook vet natuurlijk!

 

Frankrijk vs Oostenrijk 4 – 3
Dutchweek(end)


Allebei een puntje. Je kunt namelijk een hele week feesten tijdens Dutchweek in Val Thorens. In 2018 wordt voor de 4e keer een Dutchweekend in Gerlos en Saalbach georganiseerd. DJ’s, hapjes, drankjes. You know the drill.

 

Frankrijk vs Oostenrijk 4 – 4
Nom nom nom


Om je lichaam niet te laten verhongeren (of ontbinden) tijdens je vakantie adviseren we te eten. VEEL TE ETEN.  En het is niet zo gek dat #foodporn namen zoals de Wienerschnitzel, Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn, Spätzli, Apfelstrudel en Rösti best Duits klinken. Zijn ze namelijk ook. Dus excusez-moi mes amis maar Frankrijk legt het toch écht af tegen Oostenrijk als het om eten gaat. Een uitzondering is trouwens de Germknödel, deze smaakt net zo ranzig als dat die klinkt (denk aan een te grote bakpao met fruitvulling).

Dus. Zowel Frankrijk als Oostenrijk zijn gewoon een prima keus. Wil je kleinschaligheid en gezelligheid, een modern en mooi appartement? Ga dan voor Oostenrijk. Wil je minder betalen, ga je echt voor het skiën/boarden en boeit het je verder geen reet ga dan naar Frankrijk.

Share

Reactie

5 beginnersfouten die we allemaal maken

27 november, 2017
Comments

Op wintersport met Totally Groepsreizen

7 november, 2017
Comments

6 momenten waarop je écht zin krijgt in wintersport

17 oktober, 2017
Comments

Say Cheese

29 augustus, 2017
Comments