Say Cheese

Geplaatst op: 29 augustus, 2017

Dat jij naar Frankrijk op wintersport wil, heeft natuurlijk he-le-maal niets te maken met die enorm grote skigebieden, sneeuwzekerheid, de après-ski of het feit dat bijna alle accommodaties super centraal aan de piste liggen… De main reason dat jij naar Frankrijk op wintersport wil is natuurlijk: KAAS.

giphy

Kaasfondue

Tijdens de feestdagen komen meestal de fonduepannen weer op tafel om lekker lang te tafelen tijdens de donkere dagen. Maar kaasfondue kan eigenlijk het hele jaar door vinden wij. Afhankelijk van de regio worden verschillende kazen in witte wijn gesmolten. Een goede kaasfondue is easy zelf te maken. Gooi wat geraspte kaas naar keuze, droge witte wijn en een teentje knoflook in een pannetje, beetje roeren, in laten binden en klaar is kaas. Eh.. kees.

Het liefst zouden we de kaas zo naar binnen lepelen, maar om het een beetje voedzaam te maken kun je er brood, rauwkost, vleeswaren, groenten, nachochips of wat je maar wil indopen. De mogelijkheden zijn ein-de-loos.

source

Raclette

Vroeger toen de herders hun kuddes schapen in het hooggebergte lieten “overzomeren”, namen zij een blok harde kaas met zich mee. Om een warme maaltijd binnen te krijgen, spietsten zij een homp kaas aan een stok en lieten dit smelten boven een open vuur, waarna ze de gesmolten kaas eraf schraapte. En voilà, de raclette was geboren.

Tegenwoordig hoef je geen heel kampvuur meer te maken, maar kun je gewoon aan tafel racletten met een racletteset of een gourmetset. Raclette eet je met aardappels in de schil, groenten, vleeswaren, of wat je maar wil eigenlijk.

giphy-downsized-large-1

Tartiflette

Toe aan een stevige maaltijd op de piste? Tartiflette it is! Dit gerecht met gegratineerde aardappels, heel veel kaas, ui, room en spek is misschien niet het meest gezonde dat je kunt bestellen, maar hey! Je krijgt er wel een echt wintersportgevoel van. En by the way, met skiën verbrand je al snel 1700 calorieën per dag en met snowboarden zelfs 2000! Als het je nog lukt overeind te komen na het eten trouwens…

sumo

Franse kaasjes

Er zijn wel honderden soorten Franse kazen. Simpelweg op te delen in 8 types:
1. Verse kaas; zonder korst zoals Paturain en Feta
2. Harde kaas; gatenkaas zoals Emmentaler en Comté
3. Halfharde kaas; abdij-kaas zoals Abondance en Cantal
4. Witschimmelkaas; zacht van binnen en buiten zoals Brie en Camembert
5. Blauwader kaas of gewoon blauwe kaas; zoals Roquefort en Bleu d’Auvergne
6. Roodkorst kaas; zacht van binnen met een sterke geur en smaak zoals Munster en Maroilles
7. Geitenkaas
8. Schapenkaas

Lekker voor op een kaasplankje!

giphy-2

 

Eet jij ook graag kaas, kijk je graag naar kaas, denk je vaak aan kaas en droom je ook van kaas? En mogen ze je wakker maken voor kaas op de nachten dat je er niet van droomt? Kortom, ben jij dol op kaas?! Boek dan nu jouw wintersportvakantie naar het land van de Fromage, Frankrijk!

Enne.. Boek jij jouw wintertrip naar Frankrijk vòòr 1 oktober, dan krijg je €25 per persoon partybudget! Uit te geven in de Husk bar op bestemming. Niet aan kaas, helaas.

Share

Reactie

5 beginnersfouten die we allemaal maken

27 november, 2017
Comments

Op wintersport met Totally Groepsreizen

7 november, 2017
Comments

6 momenten waarop je écht zin krijgt in wintersport

17 oktober, 2017
Comments

Frankrijk vs Oostenrijk

4 augustus, 2017
Comments