8 redenen waarom wintersport veel leuker is dan een zonvakantie

Geplaatst op: 31 mei, 2017

Heb jij ook elk jaar weer die discussie met je vrienden of jullie samen op wintersport gaan of toch weer een zonvakantie boeken? Jij als dieharde wintersport liefhebber weet dat wintersport de leukste vakantie is van allemaal. Nu nog de anderen overtuigen om ook mee te gaan! Hier 8 redenen waarmee jij deze discussie zeker zult winnen.

1. Geen grote struggles met koffer inpakken!

Zeg nou eerlijk, inpakken voor een zonvakantie kan vrij gecompliceerd zijn. Je hebt 10.000 verschillende items nodig. Als je op wintersport gaat is je koffer inpakken totaal geen ramp. Skipak, check! Warme trui, check! Warme sokken, check! En klaar. Iedereen loopt de hele week toch in dezelfde fel gekleurde skipakken. Zo on fleek! Dat scheelt je weer ruimte voor belangrijkere dingen zoals alcohol.
giphy-1

2. Je hoeft niet maanden van te voren te beginnen met je dieet.

Terwijl anderen druk bezig zijn met het trainen van hun bikinibody kun jij genieten van al het heerlijke wintervoedsel. Elke dag een warme kop chocolademelk mét een dikke toef slagroom, grote schnitzels, pizza’s, Kaiserschmarrn en Apfelstrüdel. Hoe kan je daar nou nee tegen zeggen? Iedereen zal de hele vakantie in dikke winterkleding lopen dus niemand die je niet afgetrainde lichaam zal opmerken. Plus je bent de hele week actief bezig, al dat vet ski je er later toch wel weer vanaf. Win-win!
giphy

3. Een skivakantie is een bron voor epic fails.

Maar vooral je beste vriend(in) vol op haar plaat zien gaan in de sneeuw terwijl ze dronken op de ski’s of snowboard probeert te staan is gewoon te grappig (Tenzij ze iets breekt, dan is het wel een beetje zielig).
giphy-2

4. Een kater is veel minder erg dan wanneer het een miljoen graden is buiten.

Nog beter zelfs: zodra je in de frisse berglucht staat verdwijnt je kater als sneeuw voor de zon, dus tijd om weer lekker de après-ski bars in te duiken en weer lekker los te gaan!
giphy-3

5. Je hoeft je geen zorgen te maken om je haar of make up.

Je draagt de hele dag een helm en een grote bril dus je hoeft je niet ongemakkelijk te voelen als je een slechte haar-dag hebt. Zo houd je ook meer tijd over om de partyroes uit te slapen of om langer te partyen in de après-ski bar, waar overigens iedereen in zijn skikleding en warrige haren staat te dansen. It’s all about the fun!
giphy-4

6. Je wordt al bruin zonder de hele dag op het strand te liggen.

Heel de zomer op je rug en buik liggen om een beetje bruin te worden, dat duurt allemaal wel erg lang. In de bergen hoef je niet eens moeite te doen om een mooie bruine kleur te krijgen, want die krijg je vanzelf. En dat terwijl je de tijd van je leven hebt op je ski’s of snowboard.
giphy-6

7. Je kunt niet skiën op het strand.

Let’s face it, skiën is één van de leukste sporten op deze planeet. Je kunt niet echt hetzelfde zeggen over strand cricket, volleybal of waterfietsen. De adrenaline kick die je krijgt wanneer je van de besneeuwde pistes afdaalt, is zo verslavend en dat terwijl je geniet van de meest adembenemende uitzichten.
giphy-7

8. Los gaan in de après-ski bars.

Wat de wintersportvakantie het meest uniek maakt is toch wel echt de après-ski waar je onvergetelijke avonden beleeft. De heerlijke schnapps, Jägermeister, bier en wijntjes en iedereen die vrolijk staat te schreeuwen en te hossen in een skipak. Leer de teksten voor vertrek helemaal uit je hoofd en zing de hele avond mee met de foutste muziek hits. Dat heb je zeker wel verdiend na een dag ploeteren in de sneeuw.
giphy-8

 Heb je je vrienden al overtuigd? Houd de website dan in de gaten voor de beste wintersport deals, want het aanbod voor het volgende seizoen wordt steeds groter!

Share

Reactie

5 beginnersfouten die we allemaal maken

27 november, 2017
Comments

Op wintersport met Totally Groepsreizen

7 november, 2017
Comments

6 momenten waarop je écht zin krijgt in wintersport

17 oktober, 2017
Comments

Say Cheese

29 augustus, 2017
Comments