5 beginnersfouten die we allemaal maken

Geplaatst op: 27 november, 2017

Herinner jij jouw eerste wintersport nog? Dan komen onderstaande beginnersfouten je vast heel bekend voor! Ga je dit jaar voor het eerst op wintersportvakantie? Lees dan hier wat je als beginnende skiër of snowboarder vooral NIET moet doen.

 

1. Veel te dure – en verkeerde – spullen kopen

Jouw allereerste wintersport wil je natuurlijk niet overkomen als beginner dus investeer je in goede spullen. Je laat skischoenen naar je voeten vormen, je koopt de nieuwste ski’s en omdat je er op de piste goed uit wilt zien pak je die toffe ski-jas en stoere skibril er ook maar bij. Uiteindelijk heb je een fortuin aan spullen uitgegeven, maar dan kun je er wel een paar jaar tegen aan. Denk je tenminste…

Vet balen als je er tijdens je eerste keer achter komt dat je schoenen toch niet zo lekker zitten, dat je ski’s veel te stug zijn voor een beginnener en dat je echt niet de enige geweest zou zijn met een goedkopere ski-jas. Niks mis met materiaal huren en skikleding lenen dus!

giphy-2

 

2.  Jezelf overschatten en geen les nemen

Omdat je zulke goede (lees: dure) spullen hebt aangeschaft moet het skiën helemaal goed komen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn als een kind van 3 jaar het ook kan? Nou, dat valt even tegen…

giphy-4

3. De hele nacht feesten terwijl de ochtend erna je eerste skiles begint

Aangekomen op bestemming hebben jij en je vrienden nog de hele avond voor de boeg, dus jullie besluiten lekker te gaan après-skiën. Vanuit de après-skibar gaan jullie nog door naar de club, waar jullie pas om rond een uur of vier ’s nachts straal bezopen uitrollen. Wat een topavond! Tot ’s ochtends om kwartslag veel te vroeg je wekker gaat omdat jij je moet melden voor je allereerste skiles…

giphy-5

4. Te warm aankleden

“Brr, wat is het koud hier!” denk je als je aangekomen bent op je wintersportbestemming. Je checkt ’s ochtends het weer en ziet dat het niet warmer zal worden dan 0°C, dus kleed je je lekker warm aan. Na je eerste afdaling sta je helemaal bezweet beneden. Je begrijpt niet hoe je het met deze lage temperaturen zo warm kunt hebben!

Tip voor de beginnende wintersporter: vergeet niet dat skiën fysiek intensief is en dat je dus eigenlijk de hele dag aan een work-out bezig bent.

giphy-6

5. Op hetzelfde tijdstip als alle lesgroepen in de lift willen

Bad idea! Net als jij nietsvermoedend de skilift in wil, komt er een hele kudde klasjes aan die dezelfde lift willen pakken. Dat wordt dringen, chaos en ‘gezellig’ met jonge kinderen de lift in…

Tip: Check de tijd. Skiklasjes beginnen vaak op vaste tijdstippen. Vermijd in het vervolg de skilift op deze tijdstippen!

Photography: Christ Clijsen & Stephan Versluis for HUSK

Herken jij jezelf net iets te vaak in deze momenten? Don’t feel ashamed, je bent niet écht niet de enige. Blijf geen beginner en oefen er deze winter op los. Boek jouw wintersport al vanaf €109 p.p. op www.HUSK.nl !

Share

Reactie

Op wintersport met Totally Groepsreizen

7 november, 2017
Comments

6 momenten waarop je écht zin krijgt in wintersport

17 oktober, 2017
Comments

Say Cheese

29 augustus, 2017
Comments

Frankrijk vs Oostenrijk

4 augustus, 2017
Comments