Op wintersport met Totally Groepsreizen

Geplaatst op: 7 november, 2017

Een wintersport regelen voor een grote groep moeilijk? Het lijkt een hele opgave… Want, welke bestemming kies je? Hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft? Hoe regel je de betalingen? En bovenal hoe zorg je ervoor dat het überhaupt betaalbaar is?

Studentenvereniging Amphitryon uit Maastricht weet inmiddels hoe eenvoudig het is om met Husk op wintersport te gaan. Sinds 2012 boeken zij ieder jaar een nieuwe reis, meestal naar de Franse Alpen. Typische studentendorpen als St. François Longchamp, St. Sorlin d’Arves en Les Deux Alpes hebben zij al bezocht. Afgelopen jaar werd gekozen voor het zonnige Risoul!

amski-groepsfoto-1 groepsfoto-15 img_7815 img_7857 img_7674

“We weten precies wat we kunnen verwachten bij Totally”, zegt Amphitryon. “Het contact begint al in de zomer en samen een contactpersoon bij de afdeling Groepsreizen zoeken we naar de perfecte winterbestemming. Wij geven onze wensen door en Totally komt met een aantal voorstellen, die wij vervolgens weer bespreken met de rest van de organisatie. Afgelopen winter kozen we voor Risoul omdat het skigebied overzichtelijk is en de vertrekdata flexibel. Daarnaast was de prijs bijzonder aantrekkelijk.”

Studentenvereniging Amphitryon is met een groep van 110 personen, dus het vergt nogal wat werk om alles in goede banen te leiden. Gelukkig heeft Totally een uitgebreide groepspagina op de website waarop iedereen zich individueel kan aanmelden. Via de pagina krijgt iedereen dezelfde informatie zodat niets onnodig dubbel gecommuniceerd wordt. Ook kan de betaling individueel gedaan worden, dit scheelt een heleboel werk.

“Eigenlijk verloopt de communicatie met Totally altijd vlot en soepel. Zij weten dat onze groep een beetje banaal, katterig en bezopen is, dus de locatie moet dus wel een beetje ‘studentproof’ zijn.  Bovendien weten ze dat we graag kilometers maken op de piste, we zijn uitermate sportief. Het was daarom fijn dat we de reis naar onze eigen wensen konden aanpassen. Als opstapplaats voor de bus konden we onze eigen school kiezen en het was ook mogelijk om extra dagen bij te boeken voor diegene die dat wilde.”

amski-meiden groepsfoto-8 img_7444 img_7895 img_7801


“De reis zelf was weer legendarisch”, zegt een lid van Amphitryon enthousiast. “Nadat de bus ons had opgehaald reden we met een aantal stops naar Risoul. Iedereen had de nodige versnaperingen bij zich en we hebben weinig slaap gehad, maar dat allemaal voor een goed doel.”
“Toen we ’s ochtends aankwamen was het even chaotisch bij het inchecken en het uitdelen van skipassen. Ook hadden we een aantal opmerkingen over de accommodatie. De reisleiders van Totally hebben ons daar gelukkig goed bij geholpen. Eenmaal op de piste is de heenreis en de korte nachtrust natuurlijk snel vergeten.”

Het skigebied van Risoul is ideaal voor groepen. De goede skiërs kunnen richting Vars en het funpark, en de beginners blijven op de blauwe pistes rondom het dorp zelf. “Wij hebben een aantal tochten gemaakt en meestal spraken we tijdens de lunch weer af. En anders kwamen we elkaar sowieso weer tegen bij de après-ski!

De Yeti bar is een absolute meerwaarde voor Risoul. Op het enorme terras gaat het vanaf 15:00 uur al los. Buiten, in het voorjaarszonnetje, kom je alvast in de de mood voor het feest later op de avond. “De eerste avond hebben we de nodige plaatjes aangevraagd bij de Nederlandstalige DJ. Blijkbaar hebben we zo’n leuke muzieksmaak dat de DJ op de tweede avond vroeg hij of we zelf muziek wilden aanleveren! Eén van onze studenten is DJ en tot onze grote vreugde en verbazing mocht hij achter de draaitafel plaatsnemen. We gingen helemaal los op onze eigen muziek. Wat een geweldige avond was dat!”

“Met de HUSKxYETI Deal kregen we korting bij het bestellen van drankjes. De kosten voor de après-ski vielen hierdoor eigenlijk reuze mee.”
“Verder gaan we lekker niet zoveel verklappen over wat er allemaal gebeurd is in Risoul. What happens in Risoul, stays in Risoul hebben we met elkaar afgesproken!”

img_7664 img_7886 img_7910 img_7774 img_7735

Share

Reactie